03 de novembre, 2006

Comentant els resultats...


No calia ser massa brillant per endevinar que la participació en aquestes eleccions (56,77%) seria baixa, la segona més baixa des que es va tornar a instaurar la democràcia, per tant el pronòstic que feia en l’article anterior d’aquest bloc no té gaire mèrit.

Una conclusió que podem extreure dels resultats d’aquestes eleccions és que el vot en blanc i el vot nul s’han constituït com un sever vot de càstig que no beneficia a cap partit (almenys intencionadament per part de qui l’emet). Hi ha hagut 60.000 vots en blanc (el doble que en les últimes eleccions) i més de 13.000 vots nuls. Per tant, si aquests vots tinguessin representació al Parlament, per exemple en forma d’escons buits, ja serien la setena força política de Catalunya amb un 2,5% dels vots.

Així doncs, l’alta abstenció i el vots en blanc o nuls, han estat la manera que ha tingut la ciutadania per demostrar el seu desencís vers els polítics. Vers el PSC i ERC pels seus vodevils dins del Govern; cap a CiU per la seva campanya agressiva i poc constructiva; i vers el PP per la seva oposició enrocada a l’Estatut i per les desavinences entre Piqué i la cúpula del partit.

Els únics partits que han augmentat en nombre de vots i d’escons han estat ICV-EUA (suposadament per la seva tasca de “pacificador” dins del Tripartit i pel traspàs de vots d’altres partits de centreesquerra) i el nounat Ciutadans-Partido de la Ciudadanía els militants del qual van expressar la seva alegria amb crits de “libertad-libertad”. Curiosa manera de fer-ho en un país on només s’ha privat de llibertat per parlar en català, no pas en castellà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Salutacions dels teus ex-companys del Taller de Golferichs! Més tard t'escriurem un missatge amb cara i ulls, que estem al mig del taller...

"Transitant" ha dit...

Ei troupe! Encantat de que hagueu entrat al bloc. A veure si ens anem comunicant virtualment! Abraçades!