24 de gener, 2008

El dia més depressiu de l'any


La setmana passada la revista TIME publicava un article sobre l’estudi que el Dr. Cliff Arnall, investigador de la Universitat de Cardiff, ha desenvolupat per concloure que aquest dilluns 21 de gener ha estat el dia més depressiu de l’any. Segons Arnall, el tercer dilluns del mes de gener és el que reuneix més factors negatius de tot l’any. Factors com ara el clima, els deutes adquirits durant la campanya de Nadal o les propostes no acomplertes que ens vam fer per Cap d’any.

Encara sort que Cliff Arnall no comptava amb altres fets que han tingut lloc aquesta setmana i que reforcen la seva teoria. Els milers de palestins que han hagut de foradar el mur israelià per anar a comprar productes de primera necessitat, els tipus d’interès que no baixen per desesperació dels qui tenen una hipoteca o l’atemptat que suposadament es preparava al transport públic de Barcelona, estendrien les conclusions d’Arnall i ens portarien a declarar aquesta com la setmana més depressiva de l’any.

Però el que és pitjor, Arnall no va preveure que Espanya està a punt d’entrar en període electoral i això podria ampliar encara més la seva teoria i, si analitzem les dues úniques opcions guanyadores de les eleccions del 9 de març, encara acabaríem sostenint que aquest serà l’any més depressiu de la dècada. Buf, més valia no haver-nos llevat aquest dilluns.