10 de maig, 2007

Global meme (literari)


He rebut un “meme” per correu electrònic, un d’aquests missatges hiper breus que tenen l’objectiu d’establir una cadena el màxim d’extensa. Aquest meme (amb títol "Global meme") sembla que ho està aconseguint, me l’ha enviat l’Òscar des de Nova York que, al seu torn, l’havia rebut procedent de la Xina.

Si ho he entès bé (és el primer que rebo a la meva vida) es tracta d'un meme que insta a qui el rep a escriure un paràgraf d’un llibre que estigui llegint en aquests moments. Ara mateix tinc a la tauleta de nit una guia Lonely Planet de Malàisia, un llibret de l’ajuntament amb “21 consells per tenir un habitatge sostenible” i el llibre que l’Àuria em va regalar per St. Jordi (signat per l’autor!), El Pont dels Jueus, de Martí Gironell (Columna Edicions). Em sembla que aquest últim serà l’aposta més literària:

“Ella va deixar el cabàs a terra i va arquejar lleugerament el cos cap enrere, com la lluna quan està decreixent, i al mateix temps va aixecar els braços prims i envernissats, que li van quedar al descobert de la brusa blanca de cotó, per agafar-se els cabells (...) Només la veia de perfil i en fer aquest moviment els pits li tibaven i empenyien amb força contra la tela blanca del vestit que cobria el seu cos, com si volguessin sortir”

Enviaré aquest meme a més amics que tinguin bloc en actiu, a veure si fem una autèntica cadena literària mundial!

1 comentari:

ogimeno ha dit...

Molt adequata la teva cita company.
Gràcies per seguir el meme amablement. Una abraçada ben forta i records al poble.