03 de maig, 2007

El món deformat



Worldmapper és una pàgina web que mostra més de 350 mapes, elaborats a partir de diverses estadístiques, que han fet professors de les universitats de Sheffield i de Michigan. La novetat és que deforma proporcionalment o refà la mida dels països en funció dels resultats de les estadístiques preses com a referent. Així, per exemple, la gran “bola” rosa que veieu al centre del mapa de la imatge és Espanya segons el nombre de manifestacions fetes en contra de la invasió d’Iraq.

Sí, Espanya va ser el país del món on l’any 2003 es van fer més manifestacions per mirar d’evitar una guerra que ha causat milers de morts. De poc va servir perquè el govern del Partit Popular va sucumbir als cants de sirena del seu soci, els Estats Units (EUA) que, per cert, és el país amb més despesa militar. L’any 2002 (abans d’aquesta guerra) els EUA van gastar 353 bilions de dòlars en soldats i armes, nou vegades més que el segon país del rànquing, el Japó.

En aquest web hi ha molts més mapes a destacar, de vegades curiosos i de vegades sorprenents, com per exemple el que mostra a Hong Kong (Xina) com a màxim exportador mundial de joguines o el que classifica els països segons el nombre de restaurants Mc Donald’s que tenen, evidentment el primer país és els EUA i el tercer... Andorra!