29 de març, 2007

El turista insostenible


Ahir vaig assistir a una xerrada organitzada per Barrinar cap a la Sostenibilitat una associació petita però força activa que promou la sostenibilitat entre la ciutadania. A l’acte es va parlar de la nostra contribució, quan viatgem, a la insostenibilitat dels països visitats, partint de la definició que una activitat sostenible és aquella que és respectuosa amb el desenvolupament econòmic, amb el medi ambient i amb les persones.

Concretament, ahir es va tractar la problemàtica de l’explotació sexual de menors al sud-est asiàtic. Es van donar xifres aterradores com per exemple que a Thailàndia l’any 1990 hi havia un milió de prostitutes (actualment es calcula que moltes més) o que el 25% dels turistes que visiten Cambodja ho fan per mantenir relacions sexuals amb menors. Una representant d’UNICEF va explicar la campanya que aquesta organització està duent a terme per lluitar contra aquesta xacra mirant d’involucrar-hi governs, agències de viatges i organitzacions no governamentals.

Però un dels moments més impactants de l’acte va ser la projecció d’un breu reportatge en el que, gràcies a l’actuació d’una ONGD que té seu a Barcelona i de la policia de Cambodja, es va enxampar “in-fraganti” un turista holandès a la seva habitació amb dos menors despullats.

Sembla ser que l’acció d’ONGDs com aquesta ha permès en els últims 4 anys detenir a una quarantena de pederastes occidentals al sud-est asiàtic, entre ells un ex-alt càrrec de l’exèrcit dels Estats Units. Ara bé, la funció de “servei de reparació” que fan aquestes organitzacions occidentals als països pobres no és suficient com perquè puguem dormir tranquils. Si hi ha explotació sexual al sud-est asiàtic o a Cuba és perquè a Europa i a Nord-Amèrica hi ha demanda.

1 comentari:

Anònim ha dit...

boludo! T'havia dit ja que tens un blog 'ajtupendu'? Felicitats i una abraçada gran des de la Pampa...