04 de febrer, 2007

Gràcies Neus!


El ritme entretallat de la gala televisada i el poc glamour que van destil·lar els presentadors no van deslluir el premi que la ciutadania va atorgar a Neus Català com la catalana de l’any 2006. Un reconeixement per haver lluitat sempre en el bàndol dels més febles, per haver salvat 180 nens enduent-se’ls a l’exili en plena guerra civil, per haver sobreviscut l’infern del camp de concentració de Ravensbrück i, sobretot, per la seva inesgotable dedicació a recuperar la memòria històrica i la dignitat de tants i tantes companyes de lluita.

Aquest premi podríem dir que també és un reconeixement a totes les persones grans que, d’una manera o altre, van resistir el franquisme (com la meva àvia, snif), als qui van patir el nazisme o als qui avui lluiten per un món més just (una expressió que ja comença a sonar a tòpic).

Per tota aquesta tasca, gràcies Neus! I gràcies a tots els que l’heu votada.

3 comentaris:

Dani Gironella ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Dani Gironella ha dit...

Ei ! No passa sovint que navegant pels weblogs de blogger te'n trobis algun en català !
Saps ? Això del català de l'any va abaixar molt el nivell quan el 2001 li varen lliurar a en Pau Gasol ; un tiu que ha arribat a dir que trobaria ridícula una selecció de bàsquet catalana ? que sembla que li foti vergonya dir que és català ? Se'l mereixia el guardó ? .... No sé, no sé, ja et dic, per mi, quan li donguin a qui feci mèrits i s'estimi una mica el país, començarà a tenir sentit.
Salutacions !

Oriol Cisteró i Fortuny ha dit...

M'afegeixo a l'agraïment a la Neus!
Falta ens fan reconeixements (desvirtuats o no) als qui durant tants anys han estat menystinguts, maltractats o simplement ignorats.

Ens van deixant (com en Fontserè) i aviat no en quedarà cap...i llavors encara hi haurà qui negui que existien si seguim per aquest camí de mentides, enganys i política de peix al cobe i honor al riu!